Teyco va rebre una obra del Govern l’endemà de la detenció de Sumarroca

Els escàndols no han aturat les adjudicacions d'Infraestructures.cat a les empreses investigades
Masagué (CDC)
Masagué (CDC)

Operacions policials, detencions i imputacions no han frenat les adjudicacions d’obres de la Generalitat a empreses de la família Sumarroca, una de les més properes al pujolisme i a CDC. De fet, l’endemà de la detenció de Jordi Sumarroca, imputat per suborn i blanqueig, la constructora Teyco, de la qual va ser conseller delegat, es va embutxacar un contracte d’obres al Vallès Occidental valorat en 111.000 euros (més IVA).

Segons revela Economía Digital, VOPI-4 va presentar la millor oferta, però es va considerar “presumptament desproporcionada o anormal”, i la mesa de contractació, encapçalada per Josep Antoni Rosell, qui ara es troba apartat del seu càrrec de director general d’Infraestructures arran de la seva imputació pel cas del 3%, va demanar una justificació de l’oferta a VOPI-4, que no fou aportada. D’aquesta manera, Teyco va obtenir una obra amb una oferta 19.000 euros més cara. Quatre dies abans, Teyco havia obtingut un contracte d’obres a Tarragona per 130.000 euros (més IVA).

A més, Emte, que forma part del grup Comsa Emte, participat pels Miarnau (70%) i els Sumarroca (30%), va guanyar, concorrent en una UTE amb Acsa, el concurs per fer les obres de reforma de les oficines de l’Agència Tributària a la Zona Franca de Barcelona. Aquesta UTE va rebre la millor puntuació tècnica i global, però no havia presentat la millor des del vessant econòmic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides