Teyco va rebre una obra del Govern l’endemà de la detenció de Sumarroca

Els escàndols no han aturat les adjudicacions d'Infraestructures.cat a les empreses investigades
Masagué (CDC)
Masagué (CDC)

Operacions policials, detencions i imputacions no han frenat les adjudicacions d’obres de la Generalitat a empreses de la família Sumarroca, una de les més properes al pujolisme i a CDC. De fet, l’endemà de la detenció de Jordi Sumarroca, imputat per suborn i blanqueig, la constructora Teyco, de la qual va ser conseller delegat, es va embutxacar un contracte d’obres al Vallès Occidental valorat en 111.000 euros (més IVA).

Segons revela Economía Digital, VOPI-4 va presentar la millor oferta, però es va considerar “presumptament desproporcionada o anormal”, i la mesa de contractació, encapçalada per Josep Antoni Rosell, qui ara es troba apartat del seu càrrec de director general d’Infraestructures arran de la seva imputació pel cas del 3%, va demanar una justificació de l’oferta a VOPI-4, que no fou aportada. D’aquesta manera, Teyco va obtenir una obra amb una oferta 19.000 euros més cara. Quatre dies abans, Teyco havia obtingut un contracte d’obres a Tarragona per 130.000 euros (més IVA).

A més, Emte, que forma part del grup Comsa Emte, participat pels Miarnau (70%) i els Sumarroca (30%), va guanyar, concorrent en una UTE amb Acsa, el concurs per fer les obres de reforma de les oficines de l’Agència Tributària a la Zona Franca de Barcelona. Aquesta UTE va rebre la millor puntuació tècnica i global, però no havia presentat la millor des del vessant econòmic.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari