Omella, nou arquebisbe de Barcelona

El bisbe de Calahorra-Logronyo, el menys desitjat pels independentistes, succeeix Martínez Sistach
omella
omella

Lluís Martínez Sistach ja té successor al capdavant de l’Arquebisbat de Barcelona. Es tracta de Juan José Omella, fins ara bisbe de Calahorra-Logronyo, qui era el favorit en les travesses, com va avançar EL TRIANGLE el passat mes de febrer.

Omella, nascut fa 69 anys a la localitat de Cretes, ubicada a la comarca del Matarranya, i catalanoparlant substituirà Martínez Sistach “de manera imminent”, segons han assegurat fonts eclesiàstiques a EFE.

El nou arquebisbe de Barcelona, considerat un home alineat amb l’ala més oberta dels bisbes i amb el Papa Francesc, era l’opció menys desitjada pel sector independentista, que preferia les opcions de l’auxiliar de Martínez Sistach, Sebastià Taltavull, i de Joan Enric Vives, arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra. El nomenament de Vives, de perfil catalanista, fou considerat imminent per la premsa andorrana el passat mes de maig.

Finalment, ha estat escollit Omella, qui va escometre la diòcesi de Lleida en el plet per l’art de Ponent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides