Jordi Pujol tenia un ‘truc’ per moure els diners d’Andorra

Va fer servir una fórmula pròpia d'entitats de paradisos fiscals
jordi Pujol acn
jordi Pujol acn

El document manuscrit lliurat per Jordi Pujol a Andbank el 2001 on admet que són seus els diners a nom del seu primogènit, que està en poder de l’Audiència Nacional, conté un detall que no ha passat desapercebut.

Es tracta, revela El Español, de l’escriptura, emprant lletres, del número de compte que tenia com a titular, formalment, el seu fill Jordi jr. Aquesta és, segons experts bancaris, una fórmula que empren les entitats ubicades a paradisos fiscals perquè el titular autèntic dels diners pugui efectuar operacions.

Així doncs, l’expresident de la Generalitat, per ordenar al banc moviments d’aquells diners, no necessitava cap firma: en tenia prou amb l’anotació, fent servir lletres, del número de compte.

Jordi Pujol Ferrusola, el fill gran de l’expresident, va ser titular d’una desena de comptes bancaris al Principat d’Andorra entre el 1990 i 2012, en els quals es van registrar ingressos que s’enfilen per sobre dels 47 milions d’euros, gairebé 31 milions dels quals, com a mínim, en metàl·lic, publica El Periódico citant dades remeses per Andorra a l’Audiència Nacional. Aquells comptes s’han buidat els darrers anys.

Els fiscals arriben a Andorra
En el marc de l’escomesa de la Justícia als comptes andorrans dels Pujol, els fiscals anticorrupció Fernando Bermejo i José Grinda s’han desplaçat a Andorra per mirar de desbloquejar la petició d’informació bancària.

La informació remesa a l’Audiència Nacional per petició del jutge Pablo Ruz -predecessor en la instrucció que ara mena José De la Mata- ha donat lloc als escorcolls d’aquesta setmana, però queda pendent la resposta a la petició de la titular del Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona, Beatriz Balfagón, que porta el cas de la fortuna oculta a Andorra pel qual estan imputats l’expresident Jordi Pujol, Marta Ferrusola i els seus fills Jordi, Marta, Mireia i Pere.

La Fiscalia vol bastir una macrocausa a l’Audiència Nacional i, segons publica el Diari d’Andorra, pretén que la Fiscalia andorrana es manifesti favorable a l’enviament d’unes dades que foren demanades fa més d’un any, així com traslladar a la batlle (jutgessa andorrana) la cabdal importància d’aquesta informació per a la instrucció.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari