Escorcolls al pujolisme blaugrana

Dos vicepresidents del FC Barcelona, sota la lupa de la UDEF pels seus vincles amb els fills de Jordi Pujol
Carles VIlarrubí a la comissió Pujol
Carles VIlarrubí a la comissió Pujol

Un dels escorcolls més notables en la macrooperació d’aquest dimarts de la UDEF té com a objectiu el domicili de Carles Vilarrubí, vicepresident del FC Barcelona, que no es trobava imputat en cap de les causes judicials contra membres de la família de l’expresident Jordi Pujol, però que va declarar com a testimoni en l’Audiència Nacional en la instrucció sobre Jordi Pujol Júnior i també va desfilar per la Comissió d’Investigació sobre el Frau i l’Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política.

Carles Vilarrubí
L’actual encarregat de l’àrea de relacions internacionals i institucionals del club blaugrana és vicepresident de la banca d’inversions Rotschild a Espanya, president de l’hòlding d’inversions CVC Grupo Consejeros, entre altres càrrecs, i té -i ha tingut- cadires en diversos consells d’administració, cas de Fira de Barcelona actualment. Va entrar a la directiva blaugrana de la mà de Sandro Rosell, fill d’un dels fundadors de Convergència.

Ha mantingut un vincle estret amb els Pujol durant molts anys, per bé que ha manifestat haver-se distanciat de Jordi Pujol Ferrusola, i és amic del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, amb qui va coincidir en el consell de La Seda de Barcelona.

Vilarrubí, casat amb la presidenta executiva de Coca-Cola Iberian Partners, Sol Daurella, fou xòfer de Jordi Pujol, impulsor de Catalunya Ràdio i president de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, així com l’encarregat de posar en òrbita les loteries de la Generalitat durant els anys 80.

Enguany va rebre la Creu de Sant Jordi. Actualment, està associat amb el Comte de Godó en la societat que mena l’explotació de RAC1. L’escorcoll a casa de Vilarrubí ha començat cap a les 10.15 d’aquest dimarts. Ha estat imputat per blanqueig de capitals.

Jaume Ferrer
Pel que fa a aquest vicepresident del Barça durant l’era Laporta i candidat l’any 2010 a la presidència del club, està imputat des del setembre en el cas de Jordi Pujol Ferrusola. Segons el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, de les diligències practicades es desprèn que dues empreses de Ferrer, Trade Management Consulting i Cientific Management, “van poder eventualment intervenir en processos de refacturació entre Pujol Ferrusola i Emte SA, així com General Lab i MT Tahat” (aquesta darrera, de Josep Pujol Ferrusola).

A més, segons va publicar Vozpópuli, un escrit presentat per la defensa dels Sumarroca descriu una operació efectuada els anys 2004 i 2005 entre Emte -constructora d’aquesta família cofundadora de Convergència- i Trade Management Consulting i Cientific Management, de Ferrer, a qui els Sumarroca atribueixen una amistat amb Josep Pujol, recull el jutge. De la Mata va considerar necessari imputar Ferrer per determinar si aquests negocis eren operacions reals o bé operacions de blanqueig de capitals.

De la Mata sospita que Ferrer, que va declarar en seu judicial que va pagar 435.000 euros en comissions a Jordi Pujol Ferrusola, va actuar com a testaferro del fill gran de Jordi Pujol. Actualment, Ferrer s’encarrega d’impulsar la lliga de futbol del Gabon, un dels entorns de negocis de Jordi Pujol Ferrusola.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari