Desbandada al departament de Salut

Pleguen els alts càrrecs Antoni Mateu i Francesc Sancho
artur mas boi ruiz
artur mas boi ruiz

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha vist, els darrers dies, com es produïa una desbandada de càrrecs de confiança al seu departament. El primer a fugir ha estat Francesc Sancho, fins fa poc secretari d’Estratègia i Coordinació del departament, i que, de fet, era la mà dreta de Ruiz. Sancho ha estat un dels homes disposats a immolar-se sempre que el conseller s’amagava davant les queixes dels ciutadans contra les retallades a l’àmbit de la sanitat i la salut públiques. Ara abandona el barco anunciant una jubilació que arriba abans d’hora.

També ha dimitit el director general de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Antoni Mateu. A ell li va tocar substituir Boi Ruiz en moments difícils, com quan feia falta algú que donés la cara davant l’epidèmia de legionel·losi que va matar deu persones a Sabadell i Ripollet o la desatenció als malalts d’hepatitis C que demanaven que els receptessin els nous medicaments que curen aquesta malaltia.

Mentre el departament es desmembra, Boi Ruiz manté l’esperança de repetir en el càrrec i s’ha deixat veure en primera fila dels actes de suport a Irene Rigau, Joana Ortega i Artur Mas, quan han hagut de comparèixer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Ruiz sap, però, que si mai hi ha un acord de Junts pel Sí amb la CUP perquè Artur Mas continuï com a president de la Generalitat allò que està molt clar és que ell no seguirà com a conseller de Salut.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari