Mas podia haver demanat declarar abans pel 9N

Un acte del jutge Abril Campoy amb data del 30 de setembre ho deixa clar
mas 27-s
mas 27-s

La declaració del president Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, per l’organització de la consulta alternativa del 9 de novembre del 2014 es podia haver produït abans, si haguessin volgut els imputats. Ho deixa ben clar l’instructor del cas, Joan Manuel Abril Campoy, en l’acte del passat 30 de setembre amb què es va rebutjar suspendre la declaració de Dolores Agenjo, la directora d’institut que es va negar a lliurar les claus del centre perquè se celebrés la votació.

En aquesta resolució, publica La Razón, Abril Campoy especifica que si Mas, Ortega i Rigau “desitjaven prestar declaració”, l’article 400 de la Llei d’Enjudiciament Criminal (LEC) els permet declarar davant l’instructor tantes vegades com vulguin. I no només això, també expressa que un cop s’hagués manifestat la voluntat de declarar, el jutge els citarà “immediatament”, una possibilitat que no van exercir els querellats, com també s’especifica.

Si els querellats no sol·licitaven la data per declarar, la decisió recau en l’instructor, però les defenses dels imputats es van queixar perquè el jutge va citar a declarar a testimonis que consideraven “secundaris” abans que a Mas, Ortega i Rigau. Finalment, el president en funcions de la Generalitat visitarà el jutjat el 15 d’octubre, quan es compliran 75 anys de l’afusellament d’un altre president, Lluís Companys. 

Altes pressions sobre el TSJC
D’altra banda, Público revela maniobres de sectors conservadors per moure la cadira de Miguel Ángel Gimeno, president de la sala civil i penal del TSJC, que s’encarrega de la querella pel 9N. Fonts citades per aquest digital assenyalen que la tensió és extrema i procedeix del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), l’òrgan de govern dels jutges, que té pendent decidir si renova a finals d’anys Gimeno, en el càrrec des de fa cinc anys.

El mateix digital explica que es dóna per fet que Carlos Lesmes, president del CGPJ a proposta del PP que ha concentrat poder després de la reforma de l’òrgan, acabarà amb l’etapa de Gimeno com a president de la sala civil i penal del TSJC.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.