L’amic americà

Els cinc congressistes que assisteixen a la reunió organitzada per la Generalitat s'oposen a la negociació amb l'Iran i a la normalització de les relacions amb Cuba
albinyana
albinyana

La Generalitat de Catalunya es busca uns amics ben estranys per aquests mons de Déu. El passat dia 9, el secretari d’Afers Exteriors, Roger Albinyana, es va reunir a Washington DC amb un grupet de cinc congressistes nord-americans per tal de “vendre’ls” les bondats d’una hipotètica Catalunya independent. Aquesta activitat s’insereix en la intensa tournée que està fent, en els últims mesos, la diplomàcia catalana, amb la mirada posada en les eleccions del 27-S.

El ‘negre’ de Ronald Reagan
Segons ha pogut saber EL TRIANGLE, la Secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat va buscar amb insistència una trobada “propagandística” a Washington amb Hillary Clinton. Però la precandidata demòcrata va ensumar el parany i no va voler fer el joc als intrèpids secessionistes catalans.

Per tal d’obtenir una photo opportunity, que ha estat profusament difosa pels mitjans “indepes” en vigílies de l’inici de la campanya electoral, la diplomàcia catalana va “pescar” a la Cambra de Representants dels Estats Units la complicitat de cinc congressistes que, en la seva activitat legislativa, defensen habitualment posicions molt ultradretanes, en especial en política exterior. Aquest grupet està encapçalat per un congressista republicà de Califòrnia, Dana Rohrabacher, que era qui li feia els discursos al president Ronald Reagan.

Dana Rohrabacher simpatitza amb el moviment Tea Party, l’ala més extremista del Partit Republicà, i en l’actualitat ocupa el càrrec de president del subcomitè del Congrés pels Afers Europeus. La seva visió geopolítica és d’allò més curiosa i és als antípodes de la política exterior que mena el president Barack Obama.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari