El somni dels Jocs esdevé un malson a Tarragona

Les rebaixes pressupostàries i la malfiança del Govern central amenacen amb convertir aquest repte il·lusionant en un ridícul estrepitós
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Queden menys de dos anys perquè la ciutat de Tarragona celebri els Jocs del Mediterrani i el més calent és a l’aigüera. S’han fet passes significatives per poder arribar a temps i assumir el repte d’organitzar amb dignitat aquest esdeveniment esportiu, que aplega cada quatre anys els països de la conca mediterrània, però el cert és que les obres estan encara a les beceroles i els interrogants es fan més grans cada dia que passa.

El 30 de juny de 2017 és el dia D. Aquesta és la data prevista i fixada per l’inici dels XVIII Jocs del Mediterrani, una competició que s’organitza sota els auspicis del Comitè Olímpic Internacional (COI) i que es perllongarà durant deu dies. Hi ha anunciada la participació de 4.000 esportistes de 24 països (tots els del “llac” mediterrani -amb l’excepció d’Israel- a més de Sèrbia, Macedònia, Andorra i San Marino), 1.000 jutges i membres de suport de l’organització, més de 1.000 periodistes i els 3.600 voluntaris que ha reclutat fins ara el comitè organitzador.

S’espera que més de 150.000 espectadors acudeixin a les competicions, que tindran per escenari la ciutat de Tarragona i 15 ciutats del territori de Catalunya. A Barcelona, per exemple, s’hi celebraran les proves d’hípica i a Castelldefels, les de rem.

(…)

En un principi, es parlava d’una inversió d’uns 300 milions per construir i organitzar els Jocs del Mediterrani. Després, el pressupost s’ha anat retallant a cops de destral i ara s’ha ajustat a 90 milions d’euros, dels quals 50 milions corresponen a les instal·lacions necessàries per celebrar les proves esportives i 40 milions per les despeses d’organització.

S’havia previst una Vila Mediterrània per allotjar els esportistes, que s’havia de construir als antics terrenys de la Tabacalera a Tarragona. El projecte s’ha abandonat i ara la “família olímpica” s’hostatjarà en hotels de Salou.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari