L’escàndol de Lleida esquitxa ‘El gran dictat’

L'administrador de la productora Triacom ja fou assenyalat per Hisenda com a pagador de diners sense justificar a les dones d'Oriol Pujol i David Madí
joan reñé
joan reñé

En el marc de la investigació endegada per la Fiscalia sobre el suposat cobrament de comissions per part de l’actual president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, quan era president del Consell Comarcal de l’Urgell, ha reaparegut el nom de Triacom, la productora d’El gran dictat, esquitxada novament en un afer de presumptes cobraments irregulars.

Reñé, que interpreta les informacions publicades com un atac al ‘procés’ sobiranista, ha negat categòricament cap cobrament de comissions il·legals i ha anunciat que emprendrà accions legals per defensar-se.

El Español, però, publica aquest dimarts que Rañé va percebre comissions per adjudicar la concessió del complex del manteniment de les depuradores del Pla d’Urgell a M y J Gruas i que un dels testaferros que, suposadament, van ajudar a amagar els pagaments és un home de 80 anys resident en un poble de la província d’Osca.

El pagament consta a un acte notarial de la junta general de M y J Gruas i, segons l’assessor jurídic d’aquesta empresa, era conegut per tots els membres del consell. El mateix digital indica que M y J Gruas va emetre factures per valor de mig milió d’euros a nom de les empreses Serboniu, Fertipoal i Enginyeria Inalba, i que Antonio Hilario, advocat de dos socis minoritaris de l’empresa, assegura que José María Gruas, president del Consell d’Administració, portava els diners en metàl·lic a la secretària de Reñé.

La productora d’El gran dictat
El nom de Triacom, la productora d’El gran dictat, un dels programes de més èxit de TV3, també apareix esquitxat en el cas. Concretament, se la vincula a l’altra empresa implicada en les suposades factures falses. Interiorismo y Reformas Profesionales, administrada per un home de 80 anys anomenat Diego Garzón des de Chimillas (Osca), es va dedicar, segons una factura del 2009, a ajudar al manteniment de les depuradores del Pla d’Urgell. El 2012, segons El Español, la facturació d’aquesta empresa es va enfilar per sobre del milió d’euros.

Interiorismo y Reformas Profesionales, a qui li atribueixen un funcionament delictiu semblant al de M y J Gruas, va facturar l’any 2012 a Triacom Audiovisual la renovació del plató d’El gran dictat. Triacom, vinculada a Mediapro, és administrada per Oriol Carbó, exgerent de TV3 i Catalunya Ràdio a qui l’Agència Tributària va atribuir l’ingrés de diners sense justificar a Anna Vidal i Sandra Buenvarón, esposes d’Oriol Pujol i David Madí.

Hisenda sospita que eren facturacions fictícies i que els diners, suposadament, se’ls van embutxacar Oriol Pujol i David Madí, a canvi de gestions polítiques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides