La Independència suma en escons, però no en vots

Les tres darreres enquestes donen la majoria absoluta a Junts pel Sí si suma amb la CUP
Junts pel Sí
Junts pel Sí

Junts pel Sí guanyaria les eleccions el 27-S però no aconseguiria la majoria absoluta al Parlament català, de 68 escons, segons una enquesta difosa aquest dilluns pel diari ‘El Mundo’. El partit de Mas, Junqueras i les entitats sobiranistes obtindria entre 62 i 65 escons, i necessitaria el suport de la CUP, que n’obtindria 8 o 9.

Menys representació atorga una altra enquesta de ‘El Periódico’ a Junts pel Sí: entre 60 i 62 diputats, i també necessitarien de la CUP per aconseguir la majoria absoluta a la cambra legislativa. Un altre diari, ‘el Punt Avui’ atorga més possibilitats de majoria absoluta a la coalició independentista, entre 65 i 70.

Segons l’enquesta de ‘El Mundo’, C’s seria la segona força al Parlament, amb 17 – 18 escons, i Catalunya sí que es Pot seria la tercera amb 15 – 17. Amb aquests resultats, la suma de Junts pel Sí i la CUP no arribaria al 50% del vot popular. I quan es pregunta els enquestats per la independència: un 46,2% s’hi oposa i un 44,4% hi dóna suport.

Arrel dels resultats d’aquestes darreres enquestes, el periodista Jordi Évole qüestiona aquest dilluns si en unes eleccions plebiscitàries no és “fer trampa” sumar escons i no vots, tenint en compte que els vots de l’àrea metropolitana valen menys, a l’hora d’obtenir representació a la Cambra, que els de la resta de territori.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari