Osàcar encara menava CatDem poc abans de l’escorcoll

Va explicar la Guàrdia Civil que només ell utilitzava l'ordinador trobat al despatx de Trias
Título de la imagen
Título de la imagen

Quan la Guàrdia Civil va inspeccionar la seu de Convergència, en el marc del cas Petrum, va trobar en un despatx de Xavier Trias l’ordinador que utilitzava Daniel Osàcar, extresorer del partit i de la Fundació CatDem.

Des d’aquell ordinador, encara operatiu, s’havien enviat i rebut correus electrònics poc abans vinculats a l’activitat de la Fundació CatDem, que oficialment Osàcar ja no gestionava des de feia mesos, segons publica La Razón citant fonts del cas. Aquest fet suggereix que Osàcar operava com el tresorer ocult de CatDem.

El mateix diari cita una anècdota de l’escorcoll. Un dels treballadors de la seu de Convergència va indicar que l’ordinador d’Osàcar era emprat per diverses persones, però l’extresorer convergent va dir que només ell l’utilitzava.

S’espera un fort impuls a la investigació quan el jutge instructor d’El Vendrell hagi estudiat les dades remeses per la Guàrdia Civil. De moment, compta amb l’intercanvi de comunicacions on Jordi Sumarroca, de Teyco, demana Osàcar aclariments sobre donacions fetes a CatDem.

Els investigadors, va publicar El Confidencial, van arribar a la conclusió que Convergència ha mantingut Osàcar al capdavant dels comptes després que l’extresorer hagués dimitit fa cinc anys per la seva imputació en el cas Palau (tot i que va adduir la seva edat, 75 anys aleshores), pel qual fou enviat a judici el passat 31 de juliol.

Segons el mateix digital, personal de CDC assegura que Trias no utilitzava aquell despatx. Els investigadors creuen que Osàcar ha pogut operar també com a ‘tresorer fantasma’ de Convergència.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari