Esquerdes sindicals pel conflicte d’Indra

Mala maror a UGT i CCOO pel preacord, rebutjat per la CGT
Marxa d'Indra cap al Parlament
Marxa d'Indra cap al Parlament

El preacord assolit aquesta setmana per Indra i la majoria dels representants dels treballadors que s’oposaven a l’ERO ha tingut conseqüències sindicals que van molt més enllà de l’enuig de la CGT.

Aquest sindicat va acusar CCOO, UGT, USO i STC de trair els treballadors en acceptar un principi d’acord que inclou, entre altres punts, un màxim de 1.750 acomiadaments fins a finals del 2016.

Segons fonts sindicals citades per Economia Digital, a les bases de CCOO, el sindicat amb més representació a Indra, el preacord també ha causat malestar. Però és a UGT on l’esquerda és més visible. Especialment, entre la UGT de Catalunya, que rebutja el preacord i intentarà evitar que es rubriqui, i la confederació sindical estatal, que ha pactat amb Indra.

Fora de Catalunya, centres de treball com els d’Alcobendas (Madrid) i Barakaldo (Biscaia) tampoc combreguen amb les condicions de l’empresa. UGT Catalunya assenyala que s’ha ordenat la firma de l’ERO sense la participació dels centres.

Està previst que l’acord entre empresa i la majoria dels sindicats es confirmi aquest dijous i només caldrà que CCOO, USO i STC hi estiguin a favor perquè l’acord compti amb suficients delegats sindicals i tiri endavant.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari