Germà Bel s’enrampa a Tarragona

Salta del consell assessor d'Endesa, el 'dimoni' nuclear dels tarragonins, a la candidatura de Junts pel Sí
germà bel
germà bel

El número 1 de la llista de Junts pel Sí a Tarragona, l’economista i exdiputat socialista a Madrid Germà Bel, té una preocupació: que se’l vinculi durant la campanya del 27-S amb Endesa.

Bel, segons ha pogut saber EL TRIANGLE, explica que va abandonar el consell assessor d’Endesa aquest divendres, 24 de juliol, el mateix dia que es va saber que encapçalaria la llista de Junts pel Sí a Tarragona.

L’assistència dels membres del consell assessor d’Endesa a cada reunió és remunerada amb 900 euros i, segons El Mundo, cada vocal cobra uns 25.000 euros l’any.

Les nuclears
Endesa, en l’imaginari dels tarragonins, és un ‘dimoni’ vinculat a un greuge històric i a situacions de risc. La pèssima fama d’aquesta companyia a les comarques de Tarragona s’explica pel fet de ser responsable, juntament amb Iberdrola, de la gestió de les nuclears d’Ascó i Vandellós.

Particularment, Endesa formava part del consorci propietari de la central nuclear de Vandellós 1, que va fregar el desastre el 1989 arran d’un incendi i fou tancada el 1990. També participa en un 72% la gestora de Vandellós 2, multada el 2006 pel Ministeri d’Indústria amb 1,6 milions per haver comès tres faltes greus en la gestió de l’incident que va afectar els marges de seguretat de la instal·lació el 2004.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari