Vaga indefinida a Indra Sistemas

Contra l'ERO que amenaça l'acomiadament de 1.850 treballadors
Marxa d'Indra cap al Parlament
Marxa d'Indra cap al Parlament

Indra Sistemas, la matriu de la multinacional Indra, ha deixat de produir aquest dilluns al matí a conseqüència de la vaga indefinida que han iniciat els seus treballadors. L’acció promoguda per la CGT respon a una mesura de protesta i de pressió per aturar l’Expedient de Regulació d’Ocupació impulsat per la direcció, que vol fer fora 1.850 empleats.

Els treballadors no entenen que una empresa que ha pagat indemnitzacions milionàries a directius que han marxat necessiti una reestructuració que afecta els empleats més qualificats. Denuncien que la intenció del liquidador i president de l’ens, Fernando Abril Martorell, és canviar la mà d’obra qualificada, que rep un salari d’entre 30.000 i 40.000 euros anuals, per nous treballadors que en rebin entre 15.000 i 20.000.

Tot i que el tret de sortida de la vaga l’ha donat Indra Sistemas a Madrid, i l’han seguit les delegacions de Corunya i Barcelona, és a Catalunya o la filial té una activitat sindical més potent i on des de fa una setmana han anat aturant temporalment la producció. De fet, dijous passat, un centenar de treballadors d’Indra Sistemas va personar-se al Parlament i va aconseguir el compromís de tots els grups parlamentaris per pressionar la direcció perquè solucioni el conflicte.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari