Per què ERC ha tingut pressa a col·locar Rita Marzoa a la CCMA?

rita marzoa
rita marzoa

ERC ha agafat per sorpresa tothom i ha decidit fer marxa enrere en la seva negativa a proposar un candidat pel Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Ha demanat que es nomeni la periodista Rita Marzoa, actualment directora del programa Solidaris de Catalunya Ràdio per ocupar la vacant que hi ha al Consell de Govern de la CCMA des del setembre de 2013, quan va renunciar al càrrec Xavier Guitart.

La raó d’aquesta rectificació d’ERC cal vincular-la a la voluntat d’aquest partit de garantir el control per part de CDC i ERC d’aquest ens, que nomena els màxims responsables de TV3 i Catalunya Ràdio. Actualment, el Consell de Govern de la CCMA està format per cinc membres: Josep Vilar, proposat pel PSC, Antoni Pemán (UDC), Núria Llorach (CDC), Armand Querol (PP) i el seu president, Brauli Duart. Antoni Pemán s’ha mantingut fidel a la Unió de Josep Antoni Duran Lleida, per la qual cosa els partidaris de la ‘llista unitària’ havien quedat en minoria.

Quan es van nomenar els vocals que hi ha ara, el diputat d’ERC Carmel Módol va denunciar que “tindrem una CCMA absolutament controlada per la voluntat governamental” i va dir que votava en contra “perquè no estem d’acord amb el desmantellament i la destrucció de l’arquitectura audiovisual que havíem construït els darrers anys”. Per aquest motiu, ERC no va voler nomenar el vocal que li corresponia després de la marxa de Xavier Guitart.

Ara, però, la incorporació de Rita Marzoa garantirà que el tàndem CDC-ERC aprovi totes les seves propostes, tenint en compte que Duart té vot de qualitat a les votacions. Després del trencament de CiU, el democristià Antoni Pemán decantava l’aritmètica de les votacions a favor del bàndol no independentista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides