Quins càlculs polítics fa Duran Lleida?

Josep Antoni Duran Lleida
Josep Antoni Duran Lleida

La direcció d’Unió té coll avall que en les eleccions del 27-S, amb Ramon Espadaler com a cap de llista, s’emportaran una patacada.

En l’actual legislatura, Unió va aconseguir 16 diputats al Parlament, dels quals 10 continuen fidels a Duran i 6 s’han passat a Demòcrates de Catalunya, la nova marca dels democristians independentistes.

En converses privades, dirigents de l’entorn de Duran reconeixen que signarien ara mateix aconseguir 5 diputats en les eleccions del 27-S i alguns, fins i tot, es conformarien amb els 3 diputats que els atorga el sondeig de JM&A elaborat per encàrrec del digital Público.

Davant d’aquest panorama, Duran explica al seu cercle de fidels que les eleccions importants no són les del 27-S sinó els dos comicis que vindran a continuació: les eleccions generals, en les quals el mateix Duran es podria presentar com a cap de llista, de manera que aspiraria a conservar la seva suite a l’Hotel Palace, i les noves eleccions catalanes que preveu per l’any vinent perquè donen per fet que la situació que es desencadenarà després del 27 de setembre serà d’ingovernabilitat. Aleshores, Duran creu que serà el gran moment d’Unió.

Mentrestant, Duran adopta un perfil baix, calculadament baix. Evita entrar en un enfrontament directe amb Artur Mas. Al seu partit diuen que està “reservant forces”.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari