La Generalitat arrossega deutes amb més de 200.000 famílies

Benestar Social, encapçalat per la vicepresidenta Munté, hauria d'haver-les pagat 188 milions en prestacions
munte homs
munte homs

Amb el nomenament de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, com a vicepresidenta i portaveu del Govern de la Generalitat, el president Artur Mas va voler escenificar un gir social. Tendència que, d’altra banda, s’ha volgut estendre a la llista que les entitats independentistes, CDC i ERC compartiran el 27-S, amb l’ecosocialista Raül Romeva com a número 1.

Però precisament la conselleria que lidera des del 2012 Munté té un deute impagat de 188.000 milions d’euros amb més de 202.000 famílies catalanes que havien de rebre una prestació per tenir infants a càrrec seu.

Quan CiU va tornar a l’Executiu, va suprimir aquestes prestacions, aprovades pel segon tripartit, i va limitar els ajuts a les famílies amb rendes més baixes. El Govern d’Artur Mas, tot i haver reconegut el dret a percebre aquells ajuts, no va efectuar pagaments corresponents al 2010, que totalitzaven 78 milions, i al 2011, per un import de 110 milions.

El termini de cinc anys establert per la Generalitat per efectuar-los s’esgota i la majoria de les famílies no han rebut les prestacions ni cap comunicació. Dolors Gordi, secretària de Família, això sí, va explicar el maig que s’havien dedicat 6 milions d’euros per pagar-ne una part.

Però el col·lectiu d’advocats Ronda ha anunciat accions administratives i judicials, així com la convocatòria d’una reunió amb les famílies que haurien d’haver percebut els diners per informar-les de les accions que s’emprendran.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari