La instructora del cas BPA investiga altres entitats andorranes

Més d'una vintena de gestors bancaris, citats a declarar
Una de les antigues oficines de BPA.
Una de les antigues oficines de BPA.

La batlle -jutgessa instructora andorrana- que condueix la investigació sobre la Banca Privada d’Andorra (BPA) ha decidit ampliar les seves indagacions a altres bancs del país dels Pirineus. Més d’una vintena de gestors, entre ells alguns que treballen o han treballat en altres entitats que no són la BPA, han estat citats a declarar.

Presumptament, el denominador comú de tots els és la seva participació en moviments de diners vinculats a Rafael Pallardó, empresari espanyol considerat un dels homes clau de la trama de blanqueig de la màfia xinesa de Gao Ping (cas Emperador).

Segons El Periòdic d’Andorra, la batlle ha accelerat la seva investigació, que roman sota secret de sumari, tot centrant-se en el modus operandi de Pallardó, les declaracions del qual davant la Fiscalia Anticorrupció espanyola van provocar la detenció i l’ingrés a la presó de l’exconseller delegat de la BPA Joan Pau Miquel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides