Via a l’urbanisme de terra cremada

S'aprova la Llei de Boscos que permet, per "raons imperioses", canviar d'ús un terreny incendiat
Sense títol
Sense títol

Els vots a favor del PP, UPYD i UPN al Congrés dels Diputats han aprovat aquesta setmana una esmena de la Llei de Boscos que permet els Governs autonòmics efectuar el canvi d’ús del sòl cremat sense haver d’esperar 30 anys, restricció que preveia l’anterior legislació sobre aquesta matèria.

Aquesta possibilitat, però, està subjecta a condicions: han de concórrer “raons imperioses” d’interès públic per efectuar el canvi d’ús i s’han de prendre mesures compensatòries que recuperin una superfície forestal igual que la cremada. 

La llei, que afecta la superfície d’Espanya considerada sòl forestal -més d’un 54% del total-, ha rebut les crítiques dels col·lectius ecologistes, que consideren que afavoreix interessos privats (dues terceres parts de la superfície forestal es troba en mans privades). Així mateix, aquests col·lectius denuncien que el Govern espanyol pretén “desregular i eliminar” les limitacions al desenvolupament de determinades activitats econòmiques i urbanístiques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides