Muriel Casals li dóna la coça final a Artur Mas

Tan discreta i prudent que semblava i ara resulta que Muriel Casals, que presideix Òmnium Cultural des de fa més de cinc anys, li acaba de donar la coça definitiva a Artur Mas. Potser no n’era conscient però amb el seu anunci que Òmnium Cultural només donarà suport a una candidatura a les eleccions del proper 27 de setembre on no hi constin ‘polítics en actiu’ ha desmuntat l’estratègia de l’actual president de la Generalitat per continuar sent-ho després dels propers comicis.

Potser no sigui tant culpa d’ella com de la periodista que li va demanar que aclarís l’aposta d’Òmnium per una “llista per la independència, formada per representants de la societat civil i amb el suport explícit dels partits polítics que defensen la creació d’un Estat independent”.

Artur Mas és un ‘polític en actiu’ i és evident que la resta de ‘polítics en actiu’ –Oriol Junqueras, el primer- no acceptaran avalar una llista que els fa fora a tots menys a l’actual president.

Qui podria encapçalar, doncs, aquesta llista sense ‘polítics en actiu’? S’estava proposant ella mateixa per fer-ho? Hem de detectar la mà oculta del vicepresident d’Òmnium Cultural, Vicent Sanchis, darrere aquesta maniobra? Pretén Sanchis ser el primer president valencià de la Generalitat catalana?

Vist l’embolic de propostes dels darrers temps, inclosa la pregunta innecessària de l’Assemblea Nacional Catalana als seus membres demanant-los si són partidaris de ser partidaris d’una candidatura transversal, queda poc perquè algú gosi proposar que es faci una ‘llista sense persones’.

I després s’estranyen que el Centre d’Estudis d’Opinió digui que l’independentisme fa figa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.