Piqué Vidal sobre CiU: “Simpatia cap. Fredor”

La 'desmemoria' de l'advocat del 'pujolisme' treu de polleguera alguns diputats
L'advocat Piqué Vidal
L'advocat Piqué Vidal

L’advocat penalista Joan Piqué Vidal s’ha volgut desvincular, aquest dilluns a la comissió parlamentària que investiga el frau i la corrupció, de l’ombra que el persegueix com a enllaç del ‘pujolisme’ als tribunals. Ha fet repetir les preguntes constantment als diputats i ha insistit en la seva edat avançada per justificar una desmemoria que, en algun moment, ha tret de polleguera els parlamentaris. Ha rebutjat, emparant-se en el secret professional, contestar cap pregunta relacionada amb l’empresari Javier De la Rosa, amb qui “només he tingut una relació professional”.

“Li han sorprès els casos lligats al finançament il·lícit de CiU?”, ha preguntat la diputada de la CUP. “Sí, em sorprèn quan veig una cosa de finançament il·legal. Vaig amb el lliri a la mà i em penso que tal com van els partits s’han de finançar per ells i no irregularment”, ha replicat l’advocat, qui ha reaccionat amb energia quan Vallet li ha demanat que no es “burlés” dels diputats. “Ni CiU, ni l’administració catalana m’ha donat cap altre tema que Banca Catalana. I no vaig cobrar per aquest. Un sopar. Res més. Per tant, simpatia cap. Fredor”, ha etzibat.

Piqué Vidal ha assegurat que gairebé no va tenir relació amb l’expresident durant el procés de Banca Catalana, “les relacions les tenia amb el senyor Prenafeta”, ni ha fet tractes amb cap dels fills dels Pujol Ferrusola. “Si tanta relació deien que tenia, hauria estat de Convergència o d’Unió. Però ells no em van donar ni les gràcies per Banca Catalana. Un sopar”, ha dit Piqué Vidal, per opinar sobre la situació de la família de l’expresident: “No és molt elegant que alguns fills del senyor Pujol estiguin immersos en processos. No és elegant. No és gens ètic. Però el fet que et posin una denuncia o una querella no vol dir que siguis culpable”.

Piqué Vidal ha reconegut que va fer de mitjancer per facilitar dos pisos a dos dels magistrats que van exculpar Pujol del cas Banca Catalana, però ha negat que fossin seus.

Ha explicat com va facilitar el pagament de 25 milions de pessetes al jutge Estevill per part d’un empresari, i s’ha despatxat contra el jutge. “Era odiat per moltíssima gent i vàrem tenir la sort que l’enviessin al CGPJ”. Ha dit que el van condemnar per suborn a empresaris per una mentida d’Estivill. “Un jutge que espanta la gent, com més lluny estigui de Barcelona millor. Però jo no tenia influència política. Me’n vaig adonar quan ho vaig llegir”, ha dit.

No ha recordat res dels 70 milions que suposadament va pagar per lliurar de responsabilitats alguns directius per l’accident a la nuclear de Vandellós. No ha aclarit res del ‘holding Gran Tibidabo‘, ni del suposat suborn pagat en el cas Casinos, primer cas de corrupció que va esquitxar CiU… Ha dit que mai ha tingut diners a l’estranger i no va ajudar a blanquejar diners pel cas Cirsa.

La influència de Piqué Vidal a la judicatura ha estat tan gran que en un judici de deu minuts, després d’11 anys d’instrucció, va aconseguir que la Fiscal Carmen Ballester entrés a la sala demanant-li nou anys de presó per dirigir una organització criminal de narcotràfic, i en sortís demanant-li només un any. Piqué va acceptar i es va declarar culpable d’haver blanquejat diners provinents del càrtel de la droga de Sinaloa.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari