Ultimàtum de CDC a Unió perquè es declari o no ‘indepe’

Homs assegura que no n'han parlat durant la reunió del Consell Executiu
f homs 16 juny 15
f homs 16 juny 15

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern català, Francesc Homs, ha assegurat que en la reunió del Consell Executiu d’aquest dimarts no s’ha parlat sobre l’ultimàtum de Convergència a Unió comunicat pel coordinador general de CDC, Josep Rull, al secretari general d’Unió, Ramon Espadaler, aquest dilluns.

Homs ha assenyalat, no obstant això, que “nosaltres no ens dediquem a fer veure que no passa res” i que “les coses que passen al nostre entorn són molt evidents, però cada cosa té el seu espai de debat”, que ha assenyalat, sobre aquest afer, que són els contactes entre els partits. “No n’hem parlat perquè som gent seriosa i sabem a quin moment i lloc s’ha de parlar de cada cosa”, ha especificat.

Sobre la possibilitat que algun dels tres consellers d’Unió -Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí- surti del Govern en poques hores, ha assenyalat que “per definició” qualsevol membre de l’Executiu “està sempre a disposició”.

Pel que fa a un eventual trencament de la federació que formen Convergència i Unió, Homs ha avançat que, si la majoria parlamentària canvia, afectarà el Govern. Sobre el possible esclat d’aquesta crisi ha afegit que no vol avançar esdeveniments.

Arran de l’ultimàtum, d’altra banda, Unió ha convocat d’urgència una reunió del seu comitè de govern, que se celebrarà aquest dimecres a les 14 h. Convergència espera que els democristians aclareixin si es volen presentar amb els seus companys de federació el 27-S amb un programa independentista.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari