Unió s’encamina al trencament

Les joventuts de CDC demanen la dissolució de CiU
Ramon Espadaler
Ramon Espadaler

La direcció d’Unió (UDC) s’aferra a la victòria del sí sobre el no en la consulta interna d’aquest diumenge, encara que sigui una victòria “pírrica”, com diuen els derrotats, per tan sols 125 vots de diferència: 1.451 a favor del sí i 1.226 a favor del no, que suposen un 50,9% de partidaris de la proposta de la direcció de Josep Antoni Duran Lleida i un 46,2% dels contraris.

En el cas que s’hagués imposat el no, Duran Lleida s’hauria vist obligat a renunciar al lideratge del partit, al capdavant del qual hi porta més de trenta anys, i probablement aquesta històrica formació s’hauria posat al costat d’Artur Mas en el Procés sobiranista. Amb la victòria del sí, s’esquerda la federació de CiU i els seus dos socis cada cop estan més a prop de concórrer per separat a les eleccions del 27-S. Les joventuts de Convergència (CDC) ja han demanat la dissolució de CiU.

El secretari general d’Unió, Ramon Espadaler, reconeix públicament que “algunes coses s’han pogut trencar”, però, a continuació, es preguntava si el que posa en risc no és el resultat de la consulta interna dels democristians sinó el pacte entre CDC i ERC.

La consulta interna d’Unió corrobora que es tracta d’un partit minúscul –han votat unes 2.600 persones, el 64,8% de la militància–, però molt influent, que forma part del govern de la Generalitat i que va encapçalar la llista de CiU en les últimes generals.

Si finalment es trenca la federació, Artur Mas repescaria per a l’anomenada llista del president algunes de les figures d’Unió que s’han decantat pel no en la consulta.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.