Bustos troba normals els 5.000 euros en restaurants a càrrec de la FMC

L'exalcalde diu haver demanat un refinançament de la hipoteca per la caiguda d'ingressos per la imputació
Manel Bustos, a la comissió Pujol al Parlament
Manel Bustos, a la comissió Pujol al Parlament

L’exalcalde de Sabadell, exdiputat del PSC a la Diputació i al Parlament i expresident de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, imputat pel cas Mercuri i suspès de militància pels socialistes, no només ha negat tenir diners a l’estranger sinó a que ha sortit de la política “amb menys recursos que quan vaig entrar. Ara he demanat un re finançament de l’hipoteca de casa, perquè els meus ingressos s’han vist delmats”, ha explicat, aquest dilluns a la comissió parlamentària que investiga el frau i la corrupció.

Ha negat nepotisme: “La meva dona ja treballava amb mi abans d’enamorar-me. Ni vaig fer cap plaça a mida. I els meus fills, que són el més important, estaven a l’atur mentre jo era alcalde”. I enriquiment amb requalificacions: “Ni fàbriques, ni casernes ni parcs de salut. Però és molt fàcil fer un titular amb aquestes magnituds”, ha dit.

Pel què fa a les imputacions als dirigents de la Federació de Municipis de Catalunya: “Per un rellotge que no val ni 200 euros, que ni recordo, s’imputi tots els alcaldes és desproporcionat”. “Cometem excessos però d’aquí a que es considerin delictes…”, ha valorat. També ha justificat els càrrecs en restauració a compte de la FMC: més de 5.000 euros en dos anys, entre el 2011 i el 2012, estrelles Michelin i calderetes a Menorca incloses. “És probable que en dos o tres anys s’hagi trobat alguna factura, però el que compta és la gestió i l’activitat. Quan vaig deixar de ser president de la FMC vam deixar més de dos milions d’euros estalviats, malgrat tota l’activitat que vam fer”, ha argumentat.

“Les factures clarament definides són separades. Però algun menjar de caràcter personal pot haver passat el filtre. Crec que són menys de 5.000 euros. Però si hi ha hagut algun error no tinc inconvenient en arreglar-ho”, s’ha justificat. Segons el sumari, té 29 factures d’aquest de caràcter personal a càrrec de la FMC.

Bustos ha centrat la seva defensa en desacreditar les escoltes policials, que són la principal prova en el procés, per contextualitzar-les en un “àmbit privat”. “Hi ha converses que estan al sumari i no tenen res a veure amb cap delicte, ni tan sòls justificat”, ha argumentat l’exalcalde de Sabadell, qui diu estar vivint “un calvari“.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari