L’ONU suspèn Andorra per no respectar els drets humans

El pes del copríncep episcopal fa que l'avortament estigui prohibit i no hi hagi matrimonis homosexuals
vives andorra
vives andorra

Andorra està en estat de shock. Les valls del Valira han deixat de ser un indret discret i amagat de les mirades internacionals que “quatre famílies de tota la vida”, amb mentalitat oligopolística i caciquista, havien convertit en la seva finca particular.

La denúncia del FinCEN ha provocat el pànic a la cúpula que remena les cireres del Coprincipat i ha precipitat, per primera vegada en la seva història, la intervenció d’un banc. En plena convulsió per l’escàndol de la BPA, Andorra s’ha hagut de sotmetre, fa pocs dies, a l’escrutini que, de manera rotativa, fa el Consell de Drets Humans de les Nacions Unides als seus 193 estats membres.

El país dels Pirineus ja va ser inspeccionat l’any 2010 i ara ha tornat a passar sota la lupa del grup de treball de l’Examen Periòdic Universal (EPU). I cal dir que els resultats no són massa afalagadors per a les autoritats polítiques andorranes.

Examen a Ginebra
En aquesta ocasió, la situació dels drets humans a Andorra ha estat avaluada per una troika formada per representants procedents d’Etiòpia, Qatar i Portugal. Els inspectors s’han interessat per temes com la igualtat de gènere, la discriminació racial, la violència domèstica, els drets de la infància, la impunitat policial, l’existència de màfies organitzades, els drets dels treballadors, el tracte que es dóna als emigrants i refugiats, la protecció dels discapacitats, la llibertat d’informació, etc.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides