CiU perd múscul a les Diputacions

És la formació amb més representants, però només és forta a Girona
poblet
poblet

Convergència i Unió ha perdut poder en les quatre Diputacions, per bé que resisteix com la formació amb més representació i que repeteix majoria absoluta a la de Girona.

A la Diputació de Barcelona, CiU passa de 20 representants a 14, mentre que ERC en suma 11, el PSC passa de 19 a 10, Entesa (ICV-EUiA i Barcelona en Comú) en totalitza 8, el PP en té 3, els mateixos que C’s, i la CUP assoleix dos diputats provincials.

A la Diputació de Tarragona, CiU també perd força. Passa dels 14 diputats del 2011 als 11 d’enguany. ERC creix molt per sobre dels 2 diputats que tenia i avança el PSC com a segona força amb 7 representants, mentre que els socialistes en sumen 6, tres menys que el 2011. La CUP, Ciutadans i el PP tindran un seient cadascun.

A la Diputació de Lleida, els convergents perden la seva majoria i hauran d’assolir acords per poder governar. ERC té ara 6 diputats (en tenia 2), el PSC baixa de 7 a 4, el PP es queda amb només un. La CUP i Ciutadans entren amb un representant.

CiU, en canvi, ha resistit a la Diputació de Girona, on només perd un representant i es queda amb 14. ERC sobrepassa el PSC com a segona força i la CUP hi entra per primer cop.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari