MoraBanc i Crèdit Andorrà  van blanquejar capitals del tràfic de drogues

Una sentència assenyala que van acollir ingressos durant anys procedents de tres 'narcos'
mora banc
mora banc

Una sentència del Tribunal de Corts andorrà -l’equivalent a l’Audiència Nacional espanyola- troba provada la participació de MoraBanc i Crèdit Andorra en el blanqueig de capitals procedents d’activitats delictives, publica Economía Digital.

La resolució, del passat 15 d’abril, assenyala que totes dues entitats van acollir uns set milions d’euros procedents de tres traficants de drogues espanyols quan aquests delinqüents ja havien estat condemnats en ferm. El primer d’aquests ingressos es va efectuar al Banc Internacional d’Andorra (avui propietat de MoraBanc), el més permissiu, diu la sentència.

Segons la mateixa informació, les operacions dels narcotraficants amb aquestes entitats andorranes comencen el novembre del 1994 i MoraBanc en concentra les principals, mentre que les detectades a Crèdit Andorrà són poc rellevants. El Tribunal de Corts indica que cap dels tres condemnats ha estat capaç de demostrar que una activitat lícita justifiqués els ingressos detectats en el període 1994-2003.

Cas BPA
Aquesta constatació en seu judicial del blanqueig en bancs del Principat d’Andorra es coneix en ple període d’inestabilitat arran de l’escomesa de les autoritats nord-americanes contra la Banca Privada d’Andorra (BPA). Aquesta entitat, acusada pel Tresor dels EUA d’ajudar a organitzacions criminals a blanquejar diners, fou intervinguda pel regulador bancari andorrà, l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF). Els germans Cierco, codirectors de la BPA, han denunciat aquest organisme i també l’Agència de Reestructuració d’Entitats Bancàries (AREB), creada pel Govern del Principat per resoldre l’escàndol de la BPA, perquè troben que s’ha menystingut la solvència i la viabilitat de l’entitat.

MoraBanc, segons fonts de la banca andorrana citades pel Diari d’Andorra, és ara per ara l’entitat millor posicionada per presentar una oferta de compra i adquirir els actius bons de la BPA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides