Wert, com a excusa

Quan s’acosten eleccions, als partits nacionalistes els va bé que hi hagi una mica de gresca patriòtica. Si feu un cop d’ull a l’arxiu documental de les diferents eleccions que hi ha hagut al nostre país –entengui’s país com es vulgui- veureu que poc abans de votar brollen picabaralles que exciten les passions dels catalanistes i dels espanyolistes. Que si un Fons autonòmic que no es paga, que si un deute que no quadra, que si unes banderes de més o de menys o que si a l’escola s’ha de fer més o menys classes en català o castellà.

Estic convençut que els dirigents d’uns partits i altres es posen d’acord per atiar aquests temes just abans de les eleccions. Igual no els cal i funcionen per telepatia. Però els nacionalistes catalans i els espanyols estan encantats amb el recurs del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la regulació del Govern de la Generalitat de la matriculació a les escoles pel proper curs. Wert demana que la Justícia imposi que, com a mínim, un 25% de les classes es faci en castellà.

Al meu entendre, Wert no hauria de posar cullerada en el sistema educatiu català perquè és una competència transferida. Però entenc també que es munta un sidral per una qüestió menor. Els que tenim canalla estudiant a escoles o instituts sabem que el percentatge d’ús d’un idioma o altre varia en funció dels professors. I no ens amoïna gens. Que la bretolada del ministre mobilitzi el país, les forces vives i les mortes, les televisions i ràdios públiques i privades com si s’acabés el món perquè en una escola hagin de fer una classe de matemàtiques en castellà en comptes de català, és desproporcionat.

Sobretot perquè aquestes mateixes forces, entitats i mitjans no mouen un dit pels nens i nenes amb discapacitats auditives que no poden matricular-se a les escoles i instituts del seu barri perquè el Govern de la Generalitat no es preocupa de posar professors de suport que ho facin possible.

Wert és un pocasolta, però que va molt bé als que necessiten pólvora per la seva causa independentista i una bandera amb la qual amagar la desatenció envers les necessitats reals de l’escola i dels estudiants a Catalunya.

(Visited 30 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari