La ILP per canviar el sistema educatiu català du 60.000 signatures

Superen, amb dues setmanes d'antelació, l'objectiu per entrar-la al Parlament
Recollida de signatures al Portal de l'Àngel
Recollida de signatures al Portal de l'Àngel

Resten gairebé dues setmanes per al lliurament de signatures, que es realitzarà el proper dimecres 20 de maig a l’IDESCAT, i els promotors de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per un nou sistema educatiu a Catalunya ja han aconseguit superar amb escreix l’objectiu de 50.000 signatures que fan possible portar aquest projecte al Parlament.

Entre les entitats adherides de suport a la ILP hi ha més de 90 AMPAs i escoles, els sindicats i associacions d’estudiants més rellevants de les universitats i instituts catalans (SEPC, Sindicat d’Estudiants, AEP…), organitzacions de treballadors (USTEC, COS, IAC, co.bas, Assemblea de Docents…), gran quantitat de moviments socials i veïnals (PAH, FAVB…), i les principals candidatures rupturistes (CUP, EUiA, Procés Constituent, Barcelona En Comú, Podem Catalunya, SI, algunes seccions d’ERC i ICV…).

La ILP per un nou sistema educatiu a Catalunya reivindica una educació pública gratuïta de bressol a universitat. La iniciativa pretén lluitar contra la creixent mercantilització del sistema educatiu, perquè l’educació de qualitat sigui un dret al que hi pugui accedir tothom sense importar el seu origen social. I per a fer-ho viable proposa eliminar els concerts escolars en un període de 10 anys.

Els principals trets d’aquesta ILP són: Xarxa pública única i gratuïta de bressol a universitat seguint l’exemple de models d’èxit com ara el de Finlàndia, reduint progressivament els sistema de concerts, donant l’opció als centres ara concertats a incorporar-se a la xarxa pública o creant nous centres públics.
Destinar un mínim del 6% del PIB a l’Educació Pública.
Català com a llengua vehicular de l’educació de bressol a universitat.
Recuperar la gestió democràtica dels centres per part dels claustres i la comunitat educativa, junt a l’autonomia pedagògica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides