Catalunya, líder destacat a Espanya en empreses ‘fugides’

El 2014, n'arriben 602 des d'altres zones de l'Estat però en marxen 987, sobretot cap a Madrid
Mas_Puig
Mas_Puig

Catalunya és, amb molta diferència, la Comunitat Autònoma que presenta el pitjor resultat si es compara quantes empreses es van domiciliar en el seu territori procedents d’altres territoris de l’Estat i quantes van marxar l’any passat.

Segons les xifres de l’agència de rating Axesor, 987 empreses van marxar de Catalunya el 2014 cap a altres indrets d’Espanya, 446 d’elles cap a Madrid, territori que té, destaca el mateix informe, els impostos més baixos.

El saldo català en aquest apartat és de -385; l’andalús, el segon pitjor, és de -185. La Comunitat de Madrid és la principal receptora d’empreses d’altres punts d’Espanya i té el millor saldo, de 556, segons Axesor.

Pel que fa al trasllat d’empreses entre Catalunya i Madrid, de la perspectiva catalana s’ha registrat una pèrdua de 170 empreses. De fet, Catalunya només té un saldo favorable amb relació a la Comunitat Valenciana i Andalusia.

Les dades d’aquesta agència també indiquen que durant l’inici del 2015, Catalunya ha perdut 85 empreses més, 50 de les quals han marxat a Madrid, i que els sectors que més han fugit de Catalunya són el comerç a l’engròs (13,2%), els negocis immobiliaris (11%), la construcció (9,3%) i els serveis financers (9,2%).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides