Les obres de l’AVE exasperen el Govern saudita

Noves tensions per la lentitud dels treballs del consorci espanyol
reis espanya arabia
reis espanya arabia

Abdullah Al-Muqbel, ministre de Transport de l’Arabia Saudita, és enginyer i troba que les obres del consorci espanyol per construir l’AVE que connectarà Medina i La Meca són lentes i que el treball de la companyia espanyola subcontractada és “deficient”.

Aquestes paraules, posteriors a la seva visita a les obres del taller central a Medina la setmana passada, revifen les tensions sobre un projecte en el qual treballen plegats Renfe, Adif, Talgo, Indra, Cobra (d’ACS), OHL, Copasa, Dimetronic, Inabensa, Imathia, Consulstrans i Ineco.

Els retrets per la lentitud en l’execució de les obres d’aquesta infraestructura són recurrents. Mesos enrere el consorci que aplega les citades firmes espanyoles fou amenaçat amb la cancel·lació del projecte i amb accions judicials si no premia l’accelerador. Fonts del consorci espanyol, anomenat Al-Shoula, citades per El Economista, diuen que les obres van “a bon ritme”, que la postura del ministre Al-Muqbel és exagerada i que compliran els terminis. Però el ministre Al-Muqbel ha sol·licitat al consorci que prepari un pla per compensar els retards i que es plantegi un pla B amb altres contractistes que executin l’obra.

La mà del rei
La ministra de Foment, Ana Pastor, i el rei Joan Carles I van haver d’exercir de bombers mesos enrere per apaivagar els nervis. Joan Carles de Borbó, que manté una relació estreta amb la família reial saudita, de fet, és considerat clau en la consecució d’aquella obra, que té més de 6.700 milions d’euros de pressupost.

La seva amiga i col·laboradora Corinna zu Sayn-Wittgenstein, segons va publicar Interviú el febrer, va efectuar un seguit de gestions delicades, entre elles activitats per les quals va cobrar comissions vinculades a l’AVE de l’Arabia Saudita. Corinna va arribar a representar la Corona espanyola a Riad, com ha reconegut el grup empresarial Kingdom Holding Company, propietat del príncep Al-Walid Bin Talal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides