TVE a Catalunya censura a favor de Sánchez-Camacho

Els treballadors culpen Eladio Jareño, excoordinador de comunicació del PP català i actual cap de la delegació de Sant Cugat
alicia_sanchez_camacho_mira_amunt
alicia_sanchez_camacho_mira_amunt

El passat 13 d’abril, els espectadors de Televisió Espanyola no van poder escoltar les declaracions del director de l’agència Método 3, Francisco Marco, que més incòmodes resulten per a la presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho.

Marco, durant la seva compareixença davant la ‘comissió Pujol’, va responsabilitzar l’entorn d’Alícia Sánchez-Camacho d’haver contractat la gravació de la conversa d’ella amb Vicky Álvarez, examant de Jordi Pujol jr., en un reservat del restaurant La Camarga.

Ni L’informatiu ni el Telediario van emetre aquelles paraules de Marco. El Consell d’Informatius de TVE troba que Eladio Jareño, cap de RTVE a Catalunya, i els responsables dels informatius de TVE a Sant Cugat són “autors d’un acte de censura que contravé les normes deontològiques” de l’ens públic.

El testimoni amagat a l’audiència de TVE contradeia la versió de Sánchez-Camacho, que sempre ha mantingut que ignorava que algú estigués gravant aquella conversa. El principal responsable de la censura denunciada pel Consell d’Informatius, Jareño, va esdevenir cap de RTVE a Sant Cugat el passat novembre, després d’anys al servei del PP català, com a coordinador de presidència i comunicació, i d’haver treballat també a Telemadrid.

El Consell d’Informatius considera que el nomenament de Jareño produeix “un conflicte d’interessos que perjudica directament el deure dels professionals d’oferir una informació rigorosa, neutral, imparcial, plural i independent de qualsevol grup polític, econòmic o de pressió, com recull el Manual d’estil de RTVE”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides