Plega el director del MACBA que es va negar a exposar Joan Carles I ‘sodomitzat’

Destitueixen els comissaris de la polèmica mostra dels seus càrrecs
Haute couture 04 Transport
Haute couture 04 Transport

El mullader que s’ha generat al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) arran de la cancel·lació de l’exposició La bèstia i el sobirà, que incloïa una escultura que representava el rei Joan Carles I muntat per una dona de trets indígenes a qui un gos sodomitzava, ha desembocat, de moment, en la renúncia com a director de Bartomeu Marí, responsable de la cancel·lació, i en un relleu dels comissaris de la mostra.

Marí, que va negar que hagués censurat o hagués rebut pressions per no tirar endavant la mostra, exercirà com a director fins que, mitjançant un concurs internacional, es designi el seu successor.

La comissió delegada del consorci del MACBA, integrada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el Ministeri de Cultura i la Fundació MACBA, a més, ha decidit prescindir dels dos comissaris d’aquella mostra que formaven part de la plantilla del museu, Paul B. Preciado i Valentín Roma, que s’havien oposat al criteri de Marí i exercien, respectivament, com a cap de programes públics i conservador en cap. Ambdós apuntaven que el director coneixia el contingut de la mostra, que ha acabat esbombant-se molt més que si s’hagués arribat a exposar.

Marí ha presentat la seva dimissió en una reunió extraordinària on han estat presents, entre altres, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. També hi havia Leopoldo Rodés, el president del patronat de la Fundació MACBA, del qual formen part destacats personatges de la vida pública catalana, com ara Macià Alavedra, exconseller als Governs de Jordi Pujol processat pel cas Pretòria, Isidre Fainé, president de CaixaBanc, i Joan Gaspart, empresari hoteler i expresident de FC Barcelona. La presidenta d’honor és la reina Sofia i el vicepresident primer, Javier de Godó Muntañola, el comte de Godó.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari