Desfeta de Pujol a Perpinyà

L'esquerra pot mantenir la majoria en el nou Consell Departamental
Jean-Marc Pujol
Jean-Marc Pujol

Jean-Marc Pujol, el batlle de Perpinyà, ha patit una severa derrota en la primera volta de les eleccions departamentals celebrades aquest diumenge a l’Estat francès. Tot i que no es presentava formalment, els seus candidats han perdut en les sis circumscripcions de la capital de la Catalunya Nord. En aquesta ocasió, el partit del batlle Pujol, la dretana UMP, es presentava en coalició amb els centristes de la UDI, la secció nord-catalana de CDC i el partit Unitat Catalana. Aquesta àmplia coalició només ha aconseguit guanyar en quatre de les 17 circumscripcions del departament.

El gran triomfador d’aquests comicis en el departament dels Pirineus Orientals ha estat el Front National de Marine Le Pen, que ha aconseguit passar a la segona volta en 16 de les 17 circumscripcions. Per la seva banda, la coalició d’esquerres PS-PC ha guanyat en sis circumscripcions i estarà present en 12 en la segona i definitiva volta.

Segons els analistes polítics de la Catalunya Nord, amb aquests resultats és més que probable que diumenge vinent, quan es faci la segona volta de les eleccions, l’esquerra continuï mantenint la majoria en el nou Consell Departamental, organisme que substitueix l’antic Consell General. En tot cas, l’actual presidenta, Hermeline Malherbe no repetirà en el càrrec en haver estat derrotada la seva llista.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari