La Justícia arxiva el cas dels sobresous de la FMC

Considera que els fons gestionats per l'ens van esdevenir privats
Manuel Bustos
Manuel Bustos

L’Audiència Provincial de Barcelona ha descartat que el pagament de dietes a més d’una cinquantena d’alcaldes i exalcaldes per part la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) constitueixi un delicte de malversació de fons públics. El motiu adduït per arxivar aquesta causa és que els fons que gestiona la FMC no són públics, sinó privats.

Fons privatitzats
La resolució judicial que arxiva aquesta derivada del cas Mercuri assenyala que, tot i que les quotes dels Ajuntaments nodreixen els fons que gestiona la FMC, aquests fons “perden la consideració de diners públics” quan passen a ser gestionats per un ens, la FMC, que l’acte judicial considera que es regeix pel dret privat. Segons el magistrat Josep Niubò, la “primera aparença” és que són diners públics, però això “no es correspon amb la realitat jurídica”, indica.

Aquelles dietes encobrien sobresous, segons el parer de la Fiscalia Anticorrupció, que sosté que l’ens supramunicipal pagava les dietes amb diners públics, i de la instructora del cas Mercuri, en el qual s’investiga una trama de corrupció amb l’epicentre a l’Ajuntament de Sabadell i amb Manuel Bustos, l’exalcalde de la localitat i expresident de la FMC, com a figura central.

La Fiscalia estudia si presenta davant el Tribunal Suprem un recurs contra aquesta resolució, que exonera alcaldes com Núria Marín (L’Hospitalet de Llobregat), Josep Fèlix Ballesteros (Tarragona), Lluís Tejedor (El Prat de Llobregat) i Anna Pagans (Girona), entre altres.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari