La BPA, intervinguda per una denúncia de blanqueig dels EUA

El Tresor nord-americà acusa l'entitat d'ajudar activament organitzacions criminals
Títol de la imatge
Títol de la imatge

La Banca Privada d’Andorra (BPA) ha estat intervinguda per l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), supervisor bancari del Principat, arran d’una denúncia de blanqueig de capitals procedent dels Estats Units d’Amèrica.

Diners de grups criminals
Segons les primeres informacions, la denúncia cursada pel Departament del Tresor dels EUA acusa la BPA d’haver participat activament en el blanqueig de diners procedents d’activitat d’organitzacions criminals de Rússia, la Xina i Veneçuela.

Petrov
En concret, l’entitat, controlada per la família Cierco, hauria participat, entre altres, en moviments de diners que la màfia russa efectuava gràcies a l’empresari rus Andrei Petrov, detingut el 2013 a Lloret de Mar i, segons la instrucció del cas Clotilde, presumpte autor d’un suborn a l’exalcalde de Lloret i diputat convergent Xavier Crespo.

A Espanya, la BPA opera mitjançant la seva filial Banco Madrid, que també ha estat intervinguda pel Banc d’Espanya. Els germans Higini i Ramon Cierco són els presidents de BPA. Ramon, a més, és directiu del FC Barcelona. Els Pujol Ferrusola van moure la seva fortuna andorrana d’Andbank a la Banca Privada d’Andorra l’any 2010.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides