I Romeva va agafar la seva estelada

Hi ha gent d’esquerres que considera que la seva ideologia és incompatible amb el nacionalisme i l’independentisme. Entenen que el seu pensament és indissociable de l’internacionalisme, de la solidaritat entre els pobles que no creu en fronteres i banderes. I hi ha gent d’esquerres que és partidària que Catalunya opti ara per separar-se d’Espanya. Gent que no pot militar en un partit d’esquerres que no es defineixi com independentista. És el cas de Raül Romeva. I per això ha anunciat que deixa de ser membre d’Iniciativa per Catalunya-Verds.

Tot i que ICV ha optat per un programa polític que aposta perquè Catalunya sigui un “Estat lliure i sobirà”, Romeva ho considera insuficient perquè s’emmarca dins “una Espanya plurinacional”. No l’ha convençut per continuar militant a ICV que aquest programa vegi la independència com “una opció legítima que es pot plantejar” si l’Estat continua posant entrebancs al dret a l’autodeterminació dels catalans.

Romeva no concep, per tant, la seva militància en un partit que no sigui alhora d’esquerres i independentista.

El raonament subsegüent és: “Tenen sentit els partits d’esquerres que, fins ara, han acollit al seu sí partidaris i contraris a la independència?”. Al PSC aquesta convivència ja fa temps que ha fet aigües. Passarà el mateix a ICV?

Hi ha famílies i grups d’amics on es parla de tot menys de la qüestió patriòtica per no crear mal rotllo. Pel que sembla, aquesta opció no és possible dins els partits polítics d’esquerra perquè, més aviat o més tard, el debat s’acaba plantejant i provocant divisions.

Uns diuen allò que “no hi ha res que s’assembli més a un espanyol de dretes que un espanyol d’esquerres”. Es pot anar cap a la independència, des de l’esquerra, amb companys de viatge que pensen així?

Agafeu les darreres declaracions del president del BBVA, Francisco González -“Allò que importa és tenir un Govern estable; el color polític tant li fa”- i convertiu-les en: “Allò que importa és tenir una Catalunya independent; el color polític del seu Govern tant li fa”.

Tant li fa?

(Visited 31 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari