Desgavell crític a les urgències de la Vall d’Hebron

El col·lapse és permanent: no hi ha llits per a tots els pacients
El conseller de Salut, Boi Ruiz
El conseller de Salut, Boi Ruiz

L’evident i àmpliament referit col·lapse en les urgències de diversos hospitals públics és un problema crònic en la sanitat catalana que el conseller de Salut, Boi Ruiz, sovint ha menystingut públicament tot titllant-lo de “pics puntuals”.

La setmana passada, concretament el passat 29 de gener, professionals del servei d’urgències de l’hospital més gran de Catalunya, el de la Vall d’Hebron de Barcelona, feien córrer per Twitter que 77 malalts d’urgències esperaven un llit, una denúncia recurrent davant la situació de precarietat assistencial que pateixen des de fa mesos.

La xifra, reportada des del compte de Twitter @adjuntosdeurgen, va ser de 68 pacients en espera el dia 30 i de 60 el dia 31. L’1 de febrer, 46 persones es trobaven en aquesta penosa situació i aquest dilluns, 2 de febrer, hi ha 68 pacients en espera, han informat. Els metges adjunts del servei d’urgències de l’Hospital de la Vall d’Hebron expliquen que tenen encara pacients pendents des del dia 30 i es veuen “permanentment col·lapsats”.

Fa una setmana, el passat 26 de gener, van informar que 81 malalts esperaven llit d’hospitalització i es preguntaven, en absència de gerent -destituït fa uns dues-, qui prendrà mesures.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides