Fiscalia rebutja reobrir el 4-F

Considera que ni el documental 'Ciutat Morta' ni el testimoni no són una prova jurídica
Testimoni encaputxat 'Ciutat Morta'
Testimoni encaputxat 'Ciutat Morta'

La Fiscalia de Barcelona ha arxivat l’escrit entregat pels serveis jurídics de l’Ajuntament arran de l’emissió del documental ‘Ciutat Morta’ perquè “no és possible realitzar una nova investigació dels fets” ja instruïts, ni tampoc “tornar a valorar la prova practicada amb totes les garanties processals en el judici oral”. El ministeri públic conclou que no es pot tenir en compte el “suposat testimoni no identificat”.

Una persona encaputxada, sense ensenyar el rostre, que va mostrar el programa de TV3.Cat, assegurava conèixer la identitat de la persona que va llençar suposadament el test que va impactar contra l’agent de la Guàrdia Urbana que va quedar en estat vegetatiu pels incidents del 4 de febrer de 2006 a Barcelona. Segons aquest personatge anònim, el responsable del succés no coincideix amb cap dels nou detinguts –posteriorment sentenciats- aquella matinada per la policia, entre els quals hi havia Patricia Heras, qui es va suïcidar durant un permís.

El tall del testimoni no estava inclòs en el documental ‘Ciutat Morta’ perquè, segons un dels seus directors, Xavier Artigas, “no tenia valor periodístic”. En la tertúlia televisiva sobre el documental del programa de la televisió catalana, el catedràtic de dret penal, Joan J. Queralt, ja va avançar que la declaració de l’encaputxat era clarament insuficient per reobrir el cas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides