El Santander arracona el petit accionista

Soros injecta 500 milions en l'ampliació de capital impulsada per Ana Patricia Botín
ana patricia botin
ana patricia botin

Ana Patricia Botín ha impulsat una nova ampliació de capital per valor de 7.500 milions d’euros, de manera que la marcada tendència del Santander a diluir els seus petits accionistes continua després de la mort d’Emilio Botín, qui va dirigir els destins de l’entitat des del 1986 fins a l’any passat. Aquest banc val gairebé 16.000 milions d’euros menys que el 2007 -just abans de l’esclat de la crisi- i el seu capital és representat ara pel doble de títols que l’any 2007.

La decisió de reforçar el capital perjudica el petit accionista -exclòs de la maniobra- que confia en el valor accionarial de l’entitat i pateix la reducció del dividend, que passa del 0,6 als 0,2 euros per acció, i veu com es dilueix un 10% la seva participació. Des de finals del 2009, el títol del Santander ha perdut un 37,7% del seu valor en borsa: dels 11 als 6,85 euros. En canvi, la mesura d’Ana Patricia Botín representa una oportunitat que altres perfils d’inversor no deixen passar.

S’estima que el multimilionari George Soros, mitjançant els seus fons, ha invertit uns 500 milions d’euros en la flamant ampliació de capital, import que en representa un 7%, aproximadament, segons fonts properes a la col·locació accionarial citades per El Mundo. És una nova mostra de l’interès de Soros per les cotitzades espanyoles -ja va invertir en Endesa i Bankia i es va interessar per FCC-, atret pel descompte en el preu, que va provocar, això sí, juntament amb la retallada dels dividends, una caiguda del 14,09% en les accions del Santander divendres passat, fins als 5,89 euros. Aquell dia el banc líder a Espanya va perdre més de 12.000 milions de capitalització borsària.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari