Quant es recolzen les universitats en l’economia dels estudiants?

Universitat de Barcelona
Universitat de Barcelona

Catalunya és el territori de l’Estat on els pagaments dels estudiants i les seves famílies representen un major percentatge dels ingressos de les universitats. Segons l’informe Las universidades españolas. Una perspectiva autonómica. 2014, obra de la Fundación Conocimiento y Desarrollo basada en dades del 2012, un 35,6% dels ingressos corrents dels centres universitaris catalans procedeixen dels alumnes.

Catalunya és la comunitat autònoma líder en ingressos de preus públics i taxes per estudiant -2.815 euros cadascun-. Aquest flux sustenta en bona part les universitats de Catalunya, el cinquè territori en ingressos corrents amb relació al nombre d’estudiants però el desè pel que fa a recepció de transferències procedents de l’administració. Els darrers anys, a més, el pes dels ingressos de l’alumnat en les universitats s’ha incrementat. Els ingressos per preus de crèdit i taxes van pujar un 36,7% entre el 2009 i el 2012, mentre que la contribució per transferències corrents de les administracions va minvar durant el mateix període un 24,3%. En aquells anys, tanmateix, els ingressos corrents dels centres universitaris de Catalunya van caure un 10%.

Altres particularitats catalanes exposades en aquest informe són el preu mitjà del crèdit més alt d’Espanya (33,5 euros el curs 2013/14) i el fet de presentar les majors variacions de preus entre estudis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides