Ofensiva de la Generalitat a la UE contra el pagament a Florentino pel Castor

Denuncia el Govern espanyol davant la Comissió Europea
Castor
Castor

El Govern de la Generalitat ha engegat una ofensiva amb l’objectiu de tombar la compensació de 1.350 milions d’euros concedida pel Govern espanyol a Escal, filial del grup ACS, controlat per Florentino Pérez, per la hibernació del projecte de magatzem de gas Castor.

La darrera escomesa ha consistit a remetre, amb data de 2 de desembre, dues cartes a la Comissió Europea, en concret al director general de Competència, Alexander Italianer, i l’altra a Gert-Jan Koopman, director adjunt per a Ajuts de l’Estat, informa El Confidencial. Per aquesta via el Govern ha remarcat l’avantatge de mercat obtingut per ACS i Escal pel fet d’haver quedat lliures d’assumir costos d’un projecte empresarial, la qual cosa afecta la competència, i ha demanat que s’estudiï si la indemnització vulnera les normes comunitàries relatives a les ajudes d’Estat.

Fonts de la Generalitat citades pel mateix digital indiquen que el Govern català recorre a aquesta via europea perquè no confia que la via del Tribunal Constitucional doni resultats. Una tercera via d’actuació de la Generalitat ha estat l’enviament d’una altra carta, en aquest cas a Antoni Llardén, president d’Enagás, per part del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig. En ella s’ha demanat a aquesta empresa gasista que no exerceixi el dret de cobrament atorgat per Reial Decret fins que no es resolguin els procediments engegats per la Generalitat, que xifra la despesa total d’aparcar el projecte Castor -tot sumant interessos, manteniment de la infraestructura i despeses de tancament- en 3.500 milions d’euros.

Dos ministeris acusats de prevaricar
D’altra banda, la Fiscalia de Castelló acusarà de delictes prevaricació mediambiental i contra el medi ambient els ministeris d’Indústria i de Medi Ambient pel cas Castor. Detecta fets “aparentment delictius” que poden justificar els sismes percebuts la costa durant les injeccions de gas. En el punt de mira del ministeri públic hi ha, en concret l’Institut Geològic i Miner, i altres empreses públiques, adscrites a Indústria, així com Escal, a la qual acusa dels mateixos delictes.

(Visited 44 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari