El drama hipotecari s’acarnissa amb els nens

Només un 26% de les famílies amb problemes d'hipoteca i menors a càrrec ha rebut atenció de serveis socials
Inquilins de l'obra social de la PAHC Bages
Inquilins de l'obra social de la PAHC Bages

La necessitat imperiosa d’allotjar les famílies que es queden sense sostre a Catalunya està afectant no només el dret a l’habitatge, sinó també d’altres drets fonamentals com el dret a la salut de tots els membres que integren la llar, menors d’edat inclosos, segons revela la part de l’informe ‘Emergència habitacional. Impactes en el dret a la salut i en els drets dels infants de la crisi hipotecària’ que aquest dimarts han avançat la PAH i l’Observatori DESC i que presentaran íntegrament al febrer.

L’estudi, elaborat amb la col·laboració del projecte europeu de recerca SOPHIE i el grup de recerca EMIGRA, analitza, a partir de 1.200 enquestes realitzades entre l’octubre i el novembre passat, la problemàtica que pateixen a Catalunya les persones que han contactat amb la PAH perquè no poden fer front a la hipoteca.

El perfil dels enquestats respon majoritàriament (80%) a persones nascudes a l’estat espanyol, la meitat tenen menors a càrrec, un 23% està desocupat i sense prestació… i malgrat les dificultats econòmiques només un 26% de les famílies amb menors ha rebut atenció per part de serveis socials.

Segons declaren els adults responsables, un 16% dels nens i un 13% de les nenes pateixen mala salut, mentre que, segons dades de Catalunya de l’Enquesta Nacional de Salut d’Espanya 2011-2012, aquests percentatges són del 7 i el 6% per a la resta de població infantil.

La part de l”estudi que s’ha fet pública aquest dimarts també revela que les persones afectades es concentren a Catalunya Caixa (18%), BBVA (15%), Caixa Bank (14%) i Bankia (12%). Precisament, dues de les entitats rescatades amb milions a fons perdut provinents de l’erari públic es troben entre les que més execucions hipotecàries provoquen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides