Règim obert per a Núñez

El dia que el Parlament aprova una declaració, per unanimitat, en contra dels beneficis penitenciaris a corruptes
Título de la imagen
Título de la imagen

El constructor Josep Lluís Núñez i el seu fill podrien sortir de la presó i menjar-se el torrons a casa després que la junta de tractament del centre penitenciari de Quatre Camins els hagi proposat per al compliment de la pena en règim obert o de semillibertat. La mesura els permetrà passar per la garjola només per anar a dormir. Núñez va ingressar a la presó el 16 de novembre.

L’aplicació del nou règim que permetria l’expresident del Barça dormir a casa de divendres a dilluns resta pendent de ratificació per la Secretaria de Serveis Penitenciaris de la Generalitat. Després de més de quinze anys de dilacions judicials, Núñez i el seu fill van ser condemnats a complir una pena de dos anys i mig de presó per subornar diversos inspectors d’Hisenda.

La mesura privilegiada per als Núñez coincideix amb l’aprovació, per unanimitat, al Parlament d’una declaració en contra dels beneficis penitenciaris a condemnats per corrupció.

“Manifestem la necessitat que en aquells casos de condemnes per corrupció política, l’atorgament de beneficis penitenciaris previstos a la llei, tals com el règim obert de caràcter pràcticament immediat, estigui plenament justificar sota criteris d’humanisme penal, ja que d’altra manera contribueixen a ampliar la sensació d’impunitat per la corrupció el greuge comparatiu amb la resta de població privada de llibertat“, assenyala el text, aprovat per CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, PP, Ciutadans i CUP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides