La cúpula de Catalunya Caixa va cobrar molt més del confessat

Un informe del Banc d'Espanya indica que Todó va rebre, en realitat, gairebé el doble
TV3
TV3

Adolf Todó, expresident de Catalunya Caixa, i Jaume Massana, exconseller delegat de la mateixa entitat, van percebre retribucions molt superiors a les que van confessar als jutjats, segons un informe pericial elaborat per inspectors del Banc d’Espanya.

Todó va explicar en seu judicial que les pujades de sou efectuades el 2010 tenien el vistiplau, precisament, del Banc d’Espanya, i que la seva remuneració va totalitzar 4,07 milions d’euros entre 2008 i 2012, 896.000 dels quals variables. Però els càlculs dels perits enfilen la xifra fins als 7,09 milions.

Pel que fa a Massana, es va explicar als jutjats que va cobrar, en aquell període, 2,98 milions, 608.000 variables. En canvi, l’informe indica que van ser 4,14 milions.

Des del Banc d’Espanya s’interpreta que les dades enviades per l’entitat no comptaven com a retribucions fixes les aportacions a fons de pensions ni les retribucions en espècie i les dietes. Aquest organisme supervisor, en qualsevol cas, explica que “no s’ha aconseguit veure d’on sorgeixen les diferències entre allò que es va informar el jutjat i allò que es va traslladar al Banc d’Espanya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides