Més de cent morts en 30 quilòmetres

El darrer accident a la C-55 eleva a 101 les víctimes des del 2000
Darrer accident a la C-55
Darrer accident a la C-55

Són només trenta quilòmetres de carretera on, els darrers catorze anys, han mort 101 persones. La C-55, en el seu tram entre Manresa i Abrera, és, de fa anys, una de les vies amb més sinistralitat de Catalunya, però les autoritats continuen apedaçant el traçat en comptes de desdoblar-la o de facilitar l’accés a l’autopista C-16 que segueix un camí paral·lel.

La veïna d’Abrera, Lídia Maria G.B, de 46 anys, que va morir dissabte al punt quilomètric 6 de la C-55, al terme d’Olesa de Montserrat, en direcció Manresa, és la víctima 101 en aquest tram des de l’any 2000. En aquest període hi ha hagut 344 ferits greus i 1.824 ferits lleus, segons dades de la plataforma veïnal ‘No més morts a la C-55’.

El Govern reconeix la impossibilitat de desdoblar aquest tram per manca de diners. Mentre la conselleria de Territori estudia la possibilitat de concedir la gratuïtat de l’autopista als veïns de la Catalunya central, el conseller Vila ha anunciat nous pedaços per reduir la sinistralitat que consisteixen en la implementació de rotondes que alentiran encara més la circulació d’una via que triplica el trànsit de vehicles que recomana la Unió Europea per a desdoblar carrils.

L’alentiment del trànsit i la sinistralitat obliguen molts conductors, els que s’ho poden permetre, a circular pels 18 quilòmetres de la C-16, la segona autopista més cara de l’Estat.

‘No més morts a la C-55’ ha impulsat una acció que consisteix en enviar una piulada al conseller de Territori, Santi Vila (@SantiVila) cada vegada que hi hagi un accident, una retenció o qualsevol altra situació anòmala a aquesta carretera.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides