Ni ERC es creu els Pressupostos del 2015 de Mas-Colell

I el PSC els titlla de "fantasia"
Andreu Mas-Colell
Andreu Mas-Colell

CiU s’haurà d’espavilar per trobar un soci amb qui formi una majoria parlamentària que permeti aprovar el projecte de llei de Pressupostos per al 2015. Excepte ERC, que no s’ha posicionat, la resta han anunciat que presentaran una esmena a la totalitat del text aprovat pel Govern aquest dimarts. Els grups han carregat contra el conseller Mas-Colell per haver inclòs en els comptes “limitacions auto imposades” de la despesa pública i per fiar part dels ingressos a les negociacions amb l’Estat.

ERC rebutja els Pressupostos perquè proposa una pròrroga per a la convocatòria d’eleccions “el més aviat possible”, segons ha assenyalat el diputat republicà Pere Aragonès. En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, el diputat ha assegurat que el seu grup centrarà l’estratègia durant les pròximes setmanes a defensar el seu pla, en els diferents contactes que entaulin amb el Govern. Aragonès no ha avançat si Esquerra esmenarà la totalitat del projecte legislatiu.

El PSC ha rebutjat el projecte perquè considera que la seva previsió d’ingressos “se subordina a la fantasia”. “No quadren per cap lloc. No fa falta ser expert en comptabilitat” per assegurar-se d’això, ha afirmat el portaveu socialista, Maurici Lucena. ICV-EUiA ha definit el projecte de Pressupostos com “els de la incertesa” per la negociació amb el Govern central i perquè ningú sap encara amb qui sortiran endavant.

La portaveu de C’s, Carina Mejías, ha avisat que el comptes públics per al 2015 quedaran en “paper mullat” si el president Mas convoca eleccions anticipades. La diputada ha titllat de “fictici” el contingut dels comptes en fiar part dels seus ingressos a inversions i negociacions futures amb el Govern central “que ningú pot garantir que es compliran”. La CUP també presentarà una esmena a la totalitat perquè també entén que la previsió d’ingressos calculada pel conseller és “fictícia”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari