Benestar Social anul·la les subvencions al Dr. Blasi

Les irregularitats econòmiques d'Arapdis provoquen la contundent resolució de la consellera Neus Munté
blasi magatzem
blasi magatzem

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha decidit revocar totes les subvencions que concedeix el seu departament a l’Associació per a la Rehabilitació i Adaptació de Persones amb Disminució de la seva capacitat d’Integració Sociolaboral (Arapdis), que dirigeix el psiquiatre Ramon Blasi al barri de Gràcia de Barcelona. Aquesta resolució, de data 22 de setembre i a la qual ha tingut accés EL TRIANGLE, és la culminació de l’expedient obert ara fa dos anys per l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS), arran de les irregularitats detectades en la comptabilitat d’aquesta entitat d’atenció psiquiàtrica, suposadament sense ànim de lucre.

El doctor Ramon Blasi és un personatge polèmic, dotat d’un fort messianisme entre els seus col·laboradors i pacients. Propugna, des de fa anys, que la millor teràpia per tractar i curar els malalts mentals és que treballin. Per això, va crear al barri de Gràcia una xarxa d’establiments (un bar, un restaurant, una papereria, una botiga d’artesania…) que donaven ocupació als seus pacients, però que han acabat tancant portes. Actualment, gestiona dues bugaderies industrials a Nou Barris i a la localitat de Sant Vicenç de Castellet (Bages).

Subvencions a dojo
La teràpia ocupacional del doctor Ramon Blasi és, sobre el paper, una bona idea. Una altra cosa és com s’ha traduït a la pràctica, amb reiterades denúncies d‘irregularitats laborals per part d’extreballadors d’Arapdis i la constatació que els pacients són víctimes, en realitat, d’un règim encobert d’explotació salarial.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides