Brussel·les també avergonyeix Fernández Díaz

Clatellada de les autoritats comunitàries pel maltractament als immigrants que salten la tanca de Melilla
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

El Ministeri de l’Interior de Jorge Fernández Díaz es troba al bell mig d’una forta tempesta mediàtica. En primer lloc, per la manca de control dels ultres que van participar en la massiva baralla als voltants de l’estadi Vicente Calderón de Madrid, diumenge passat, en la qual va morir un aficionat del Deportivo de la Corunya.

En segon lloc, per la revelació de l’existència d’una unitat contraindependentista secreta dedicada a desacreditar polítics partidaris de la secessió tot investigant marros seus o del seu entorn.

A més, eldiario.es ha donat a conèixer una carta gens afalagadora enviada l’octubre des de Brussel·les al responsable d’Interior espanyol. El text, remès per l’excomissària d’Afers d’Interior de la Comissió Europea, Cecilia Malmström, retreu Fernández Díaz el maltractament patits pels immigrants que van superar la tanca de Melilla el 15 d’octubre i van ser expulsats ‘en calent’.

Malmström es refereix al vídeo de denúncia de l’ONG Prodein i indica que mostra violacions del Codi de fronteres de Schengen, la Directiva de procediments d’asil i la Directiva sobre retorn amb relació a la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea.

L’excomissària exhorta Fernández Díaz a investigar l’incident i a prendre mesures per no repetir-lo. També sol·licita ser informada de les indagacions, així com de possibles mesures disciplinàries contra els agents de la Guàrdia Civil implicats en els fets.

Tanmateix, Malmström demana en la mateixa carta informació sobre la possible modificació legislativa a Espanya pel que fa a l’entrada de “nacionals de tercers països” via Ceuta i Melilla -la legalització de les expulsions ‘en calent’-, donat que sospita que pot contravenir les obligacions espanyoles en el marc de la UE.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides