La Fiscalia demana dotze anys de presó per a la cúpula de La Seda

Rafael Español és acusat de quatre delictes relacionats amb suposades vendes simulades
Títol de la imatge
Títol de la imatge

El president de La Seda de Barcelona entre el 1993 i el 2009, Rafael Español, i altres membres de la cúpula d’aquesta empresa del sector químic s’enfronten a una petició de dotze anys de presó per part de la Fiscalia.

El Ministeri Públic atribueix l’antiga cúpula el desviament fraudulent de diners cap a les societats Netco i Polímeros Pet, tot causant un perjudici patrimonial a La Seda, entre el 2006 i el 2008, superior als 4,3 milions d’euros.

Segons l’acusació, Español i els altres membres de la cúpula de La Seda va elaborar un pla per saquejar fons de l’empresa: venien tones de matèries primeres que no existien a altres empreses controlades pels acusats i La Seda, posteriorment, les tornava a adquirir a un preu superior. En alguns casos, es va arribar a simular el transport a magatzems.

El fiscal descarta que s’hagués produït el moviment físic de mercaderies en l’escrit que culpa Español de quatre delictes continuats: estafa, apropiació indeguda, administració deslleial i falsedat documental.

No és l’única causa que Español té pendent amb relació a la seva gestió al capdavant de La Seda. El fiscal va demanar fa un any 25 anys de presó per a l’expresident d’aquesta empresa pel suposat desviament de 12,2 milions d’euros. Li atribueix delictes d’apropiació indeguda, contra Hisenda i falsificació de documents.

La Seda de Barcelona es troba a les acaballes de la seva liquidació. El juny del 2013 va presentar el concurs de creditors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides